Hokejistom sa dnes bude "fandiť" aj na Hviezdoslavovom námestí

20.05.2012 Bratislava

Bratislava 20. mája (TASR) – Slovenských hokejistov budú dnes Bratislavčania na ich ceste za zlatom povzbudzovať nielen pri nákupnom centre Eurovea, ale aj na Hviezdoslavovom námestí. Na oboch miestach môžu fanúšikovia sledovať aj súboj o tretie miesto Česko - Fínsko o 15.00 h.

Kým sa začne finálový zápas Slovenska s Ruskom o 19.30 h, fanúšikov pri Eurovei bude od 18.00 h zabávať aj skupina Hex. V sobotu (19.5.) pri nákupnom centre fandilo hokejistom približne 7000 ľudí. Asi tisícka sledovala na veľkoplošnej obrazovke už popoludňajší zápas medzi Fínskom a Ruskom. Počas nášho zápasu s Čechmi už bolo námestie plné ľudí v dresoch, so šiltovkami či šálmi so slovenským znakom. Fandili malí aj veľkí, z námestia, aj z okolitých terás budov.

Veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí zabezpečila starostka Táňa Rosová, pri Eurovei akciu v spolupráci s bratislavským magistrátom pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Ten podobné podujatia organizuje stále, ak hokejisti hrajú aspoň o štvrté miesto. "Je to naša povinnosť pre tých, ktorí žijú hokejom," uviedol pre TASR Ján Urban zo SZĽH.

Bratislavský magistrát posilnil počas tohto víkendu aj výkon mestskej polície, ktorá bude koordinovať bezpečnostné opatrenia so štátnou políciou.
 

Vyberte región